Volledig scherm
Juliette Bouhof.

OM eist 12 jaar cel in zaak-Juliette Bouhof

*UPDATE 12.40 UUR* DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in de rechtbank in Den Bosch twaalf jaar cel geëist tegen de 22-jarige Koen B. uit Heeze vanwege doodslag op z’n zeventienjarige ex-vriendin Juliette Bouhof.

Bouhof werd op 26 oktober tijdens een avond stappen gedood in het centrum van Eindhoven. Koen B. heeft bekend dat hij haar heeft geslagen en gewurgd. Hij zei niet te hebben geweten dat hij haar daarmee had gedood. B. was in paniek weggerend toen ze niet meer reageerde. Ook verklaarde hij dat hij zich verdedigde, omdat zij in een ruzie zijn keel dichtkneep.

Ondanks vele eerdere doodsbedreigingen was er volgens officier van justitie Erna Vrijhoeven geen sprake van voorbedachte rade. Volgens gedragsdeskundigen is B. narcistisch, obsessief en agressief, maar hij heeft geen stoornis.

Volgens B.'s advocaat Bert de Rooij was er geen sprake van doodslag, maar van mishandeling, met de dood tot gevolg. De moeder en zus van Juliette verlieten luid schreeuwend de zaal tijdens zijn pleidooi.

Vraagtekens
De rechtbank zette daar heel wat vraagtekens bij. Zo zou de ruzie hooguit drie minuten hebben geduurd terwijl het paar twintig minuten uit zicht was. Ook had hij nauwelijks letsel, terwijl zij zwaargewond was.

Deskundigen noemen de jongen narcistisch en abnormaal bezitterig, maar net niet ziekelijk. Wel was hij kort voor het gebeurde onder behandeling geweest voor depressie.