Bij een aanslag op een woning in Hedel (november 2020) verloren twee broers al hun bezittingen. Ze raakten ook gewond. De man die wordt verdacht van het aansturen van de aanslagplegers staat vandaag voor de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een aanslag op een woning in Hedel (november 2020) verloren twee broers al hun bezittingen. Ze raakten ook gewond. De man die wordt verdacht van het aansturen van de aanslagplegers staat vandaag voor de rechter. © Meesters Multi Media

OM eist 16 jaar celstraf tegen ‘adjudant’ van hoofdverdachte in afpersingszaak De Groot

UPDATEARNHEM/HEDEL - Hij ronselde de aanslagplegers, verstrekte de adressen en leverde volgens justitie de vuurwerkbommen. Het OM ging er maandag met gestrekt been in en eiste 16 jaar celstraf tegen Yassine A. (21), één van de verdachten in de afpersingszaak tegen de Hedelse fruithandel De Groot. 

  1. Nieuwsoverzicht | Politie rijdt ‘kidnapbus’ klem - Verstuurd vakantiekaartje duikt na 42 jaar weer op
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Politie rijdt ‘kidnapbus’ klem - Verstuurd vakantie­kaart­je duikt na 42 jaar weer op

    In Eindhoven is woensdagavond een bestelbus klemgereden die aan de binnenkant volledig bekleed was met plastic. Het busje was speciaal ingericht voor onderwereldklusjes. Verder is het opsteken van een sigaret in het grootste deel van de Efteling binnenkort verboden. Alleen in speciale rookzones mag dan nog worden gerookt. En zorginstelling Lunet heeft gehandicapte cliënten jarenlang onterecht fysiotherapie onthouden. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.