Een deel van de koralen die de douane in 2016 vond, bestemd voor de Berghemse ondernemer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de koralen die de douane in 2016 vond, bestemd voor de Berghemse ondernemer. © ANP

OM eist jaar celstraf tegen Berghemse ondernemer die verboden koraal invoerde

UPDATEDEN BOSCH/BERGHEM - Een Berghemse ondernemer die met zijn groothandel tweeduizend kilo zeldzaam koraal en duizenden producten van bedreigde diersoorten  verkocht, wist volgens het Openbaar Ministerie heel goed dat hij illegaal bezig was. Justitie eist een celstraf van  twaalf maanden celstraf tegen de 57-jarige man, waarvan de helft voorwaardelijk. 

 1. Nieuwsoverzicht | Tiener ontvoerd en gewond teruggevonden - NedTrain aansprakelijk voor chroom-6-drama
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Tiener ontvoerd en gewond teruggevon­den - NedTrain aansprake­lijk voor chroom-6-dra­ma

  Een 16-jarige jongen is dinsdagavond ontvoerd in Breda. Een paar uur later is hij gewond teruggevonden in het water bij Hoek van Holland. Een 21-jarige verdachte werd aangehouden. Verder: De Eindhovense horeca wordt vanaf zaterdag steekproefsgewijs gecontroleerd op het checken van een coronatoegangsbewijs en NedTrain is door de rechtbank aansprakelijk gesteld voor gezondheidsschade bij slachtoffers van het chroom-6-drama in Tilburg. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Fonkelnieuw restaurant alweer te koop - Oud-motorcoureur Boet van Dulmen omgekomen bij ongeluk
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Fonkel­nieuw restaurant alweer te koop - Oud-motorcou­reur Boet van Dulmen omgekomen bij ongeluk

  Op meerdere plaatsen in Brabant vonden donderdag ernstige ongelukken plaats. Op de A2 bij Eindhoven raakten twee personen zwaargewond, bij een aanrijding in Breda overleed een voetganger en in Ammerzoden kwam de bekende oud-motorcoureur Boet van Dulmen (73) om het leven. Verder lag het landelijke treinnetwerk plat tijdens de avondspits en staat een gloednieuw Tilburgs restaurant alweer te koop. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.