,,Tegenwoordig word je met een briefje van 500 euro al gezien als een terrorist of een crimineel", aldus een van witwassen verdachte zakenman.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Tegenwoordig word je met een briefje van 500 euro al gezien als een terrorist of een crimineel", aldus een van witwassen verdachte zakenman. © EPA

OM: 'Gevonden geld in Den Bosch werd witgewassen’

DEN BOSCH - Na een anonieme melding over een hennepkwekerij viel de politie in september 2017 binnen in een woning aan de Sluisweg in Den Bosch. In de potkachel en in een koelcel vonden agenten bijna 190.000 euro. Een loepzuiver staaltje witwassen, vindt justitie. Een 51-jarige Bosschenaar en een 63-jarige in Spanje wonende Veenendaler moeten er de cel voor in, aldus het het Openbaar Ministerie. 

De twee mannen stonden maandagmiddag terecht in de Bossche rechtbank. Tegenover de politie vertelden ze dat de zakenman uit Veenendaal de Bosschenaar had gevraagd of hij het geld -bestaande uit biljetten van 500 euro - wilde wisselen tegen kleinere coupures. In de rechtbank herhaalde Bosschenaar Patrick B. dat hij wel wat mensen kent die juist graag biljetten van 500 euro in handen hebben. Wie dat dan waren, wilde hij weer niet vertellen: ,,Ik wil anderen niet in problemen brengen". 

  1. Coronanieuws van maandag samengevat: aantal nieuwe doden daalt, supermarkten vragen financiële steun
    PREMIUM
    Overzicht

    Corona­nieuws van maandag samengevat: aantal nieuwe doden daalt, supermark­ten vragen financiële steun

    Voorzichtig positief nieuws vandaag: het aantal patiënten op de intensive cares in Brabant is licht gedaald ten opzichte van de dag er voor. Bovendien werden in Brabant minder nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Ook werd bekend dat supermarkten steun van de overheid gaan vragen, en dat er wordt opgetreden tegen groepen motorrijders nadat die zich afgelopen weekend niet allemaal aan de afgekondigde coronamaatregelen hielden.