Volledig scherm
© MaRicMedia

Omgekomen Siem (8) uit Klundert was met klas op weg naar sporthal

KLUNDERT - De 8-jarige Siem die gisteren op de Molenvliet werd aangereden, was met zijn schoolklas op weg naar sporthal De Niervaert.  

De jongen uit Klundert kwam met zijn fiets onder een bestelbus met aanhangwagen, waarna hij ter plekke overleed. 

De politie doet onderzoek naar het ongeval. Voor alle betrokkenen en de nabestaanden is slachtofferhulp ingeschakeld. 

Voetbalvereniging

De Klundertse voetbalvereniging meldt op haar website dat 'in verband met het door een noodlottig ongeval overleden jeugdlid van v.v. Klundert' alle activiteiten, trainingen en wedstrijden in overleg met de KNVB tot na het weekend zijn afgelast.

Verslagenheid

Bij de voetbalvereniging is de verslagenheid enorm, zegt Wim Lankhuijzen, voorzitter van de jeugdcommissie. ,,We komen vanavond bij elkaar om te praten over hoe we hiermee om moeten gaan richting ouders en teamgenootjes.''

De voetbalkantine van v.v. Klundert was donderdagavond van zeven tot negen uur open om volgens de voetbalclub 'met elkaar het verlies en het medeleven te delen als vereniging'.

Ongeluk

Gistermiddag rond 14.00 uur kwam er een melding van het ongeval binnen, waarna politie, ambulance en een traumahelikopter zijn uitgerukt. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. 

Er is online een condoleanceregister geopend voor de jongen. Zaterdag zal er in de kantine van Klundert van 14.00 uur tot 16.00 uur ook gelegenheid zijn om het condoleanceregister te tekenen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
  video

  Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

  Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.
 2. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

  Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

  De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.