Volledig scherm
Het Mollerlyceum in Bergen op Zoom bestaat dit jaar honderd jaar en wil de naam hoog houden. foto chris van Klinken/pix4profs

OMO: snel klaarheid over Mollerkwestie in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is 'doende' een oplossing te vinden voor de personele onvrede op het Mollerlyceum in Bergen op Zoom.

Al spreekt OMO-bestuursvoorzitter Eugène Bernard liever niet van 'oplossing', omdat dat woord suggereert dat er een probleem is. Ook 'maatregelen nemen' en 'ingrijpen' is de OMO-topman te concreet. ,,We zijn doende en komen zo spoedig mogelijk met iets. Liever gisteren dan morgen", is alles wat hij in een telefonische reactie kwijt wil.

Bernard kwam vorige week naar Bergen op Zoom om de leraren van het Mollerlyceum bij te praten. Zij waren in de veronderstelling dat het zou gaan over een vervolgonderzoek door Capgemini op een eerdere tevredenheidspeiling, die zeer negatief uitpakte voor de schoolleiding. Maar de uitkomsten van het vervolgonderzoek zijn volgens OMO 'niet eenduidig' genoeg om er conclusies aan te verbinden.

OMO bestuurt in Brabant 35 katholieke scholen(groepen) voor voortgezet onderwijs.