Volledig scherm
Boeren blokkeren met hun trekkers de snelweg. © ANP

Ondanks uittocht van boeren is het rustig op de Brabantse snelwegen

Ondanks de uittocht van de boeren is het woensdagavond rustig op de Brabantse snelwegen. De eerste trekkers zijn op de Moerdijkbrug gespot. Daarna zullen ze verder het zuiden intrekken en huiswaarts gaan. 

Verwacht werd dat het druk zou worden in de avondspits. Na het protest in Den Haag zijn de eerste boeren rond 18.00 uur vertrokken. In en om de stad stond het dan ook vast. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt dat het op de A12, de A4 en de A3 drukker is dan normaal. ,,Veel tractoren vertrekken en dat zorgt voor hinder op de snelwegen”, aldus de woordvoerder. ,,In heel Nederland zie je dat weggebruikers hinder ondervinden van de tractoren op de weg.”

Tegen 20.00 uur is het vooral druk tussen Den Haag en Utrecht. In Brabant valt het tot dan mee. Rijkswaterstaat verwacht wel dat het drukker wordt in de provincie, maar niet dat het grote problemen zal leiden. 

Twee uur later zijn er nog tractoren op de A58 te bekennen. Het gaat vooral om kleine groepjes, geen grote colonnes. 

 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.