In Oss mochten de winkeliers al iets meer dan elders. Op marktdagen mogen ze hun kledingrekken en andere waren buiten op straat verkopen. Zaterdag gaan ze uit protest écht open.
Volledig scherm
PREMIUM
In Oss mochten de winkeliers al iets meer dan elders. Op marktdagen mogen ze hun kledingrekken en andere waren buiten op straat verkopen. Zaterdag gaan ze uit protest écht open. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Ondanks versoepelingen gooien winkels en cafés uit protest de deuren open: ‘Ik trek dit niet meer’

TILBURG/DEN BOSCH/OSS - Winkeliers vinden de versoepelingen die op stapel staan veel te karig. Daarom gooien zaterdag honderden Brabantse ondernemers uit protest hun zaak volledig open. Want shoppen op afspraak zet geen zoden aan de dijk, vinden ze in onder meer Tilburg, Den Bosch, Oss, Waalwijk, Boxtel en Boekel.

  1. Nieuwsoverzicht | Overvallers doen zich voor als bankmedewerkers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Overval­lers doen zich voor als bankmede­wer­kers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis

    De vriendin van Dave De K. is aangehouden in haar woonplaats Sint-Gillis-Waas. Ze maakt deel uit van het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean. Bij haar aanhouding was ze onder invloed van alcohol. Verder zit campingbewoner Martin Teunisse met zijn handen in het haar. Over zes weken is hij dakloos. En dronken cafébezoekers vernielden het interieur van café Halosta in Aalst. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.