Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Onderwereld beraamt weer aanslag op Brabantse agent

BREDA – Opnieuw is er vanuit de onderwereld een aanslag beraamd op een medewerker van de politie in Brabant. Onbekende criminelen hebben tienduizenden euro’s uitgeloofd voor informatie over de agent. Dat gebeurde nadat op sociale media een haarscherpe foto van de diender massaal was gedeeld met daarbij de tekst dat hij een rechercheur is die undercover werkt.

Die tekst klopt volgens de politie echter ‘absoluut niet’. ,,Hij is gewoon een straatagent bij een lokaal team en werkte die dag toevallig in burger", benadrukt plaatsvervangend chef Toine Timmerman van de recherche Zeeland-West-Brabant desgevraagd. De politie hoopt met het naar buiten brengen van de juiste informatie de dreiging weg te nemen. Ze heeft ‘uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen’ rond de medewerker. 

  1. Militair in opleiding zwaargewond na blikseminslag in Ossendrecht, dertien anderen lichtgewond
    VIDEO

    Militair in opleiding zwaarge­wond na bliksemin­slag in Ossend­recht, dertien anderen lichtge­wond

    OSSENDRECHT - Op de voormalige Koningin Wilhelminakazerne in Ossendrecht is vanochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een groep militairen in opleiding is geraakt door de bliksem. Eén van hen, een 18-jarige man, is zwaargewond per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Dertien anderen raakten lichtgewond. Zij zijn zelf niet geraakt, maar stonden in de buurt van de jongen die zwaargewond raakte.