Onderzoek in Nispen vanwege verdwijning Jelle Leemans levert niks op

NISPEN -  De politie heeft maandagmiddag in een pand aan de Essenseweg in Nispen onderzoek gedaan in verband met de verdwijning van Jelle Leemans. Er werd niks aangetroffen.

De Belg verdween eind 2013 in Roosendaal. De politie doet onderzoek bij een loods, net op de grens met België, nadat er een tip binnenkwam, zo vertelt woordvoerder Willem van Hooijdonk. Deze tip is verder gerechercheerd, waarna er voldoende aanleiding was om verder te gaan met het onderzoek.  

''Het is voor de nabestaanden natuurlijk een heftige zaak, maar of we daadwerkelijk iets gaan aantreffen is nog maar de vraag'', aldus Van Hooijdonk.

Loods

In de loods worden bouwmaterialen opgeslagen. De huidige gebruiker van de loods heeft niks met de verdwijning te maken, benadrukt de politie.

Forensische specialisten en de dienst bijzondere zoekingen van de politie zijn ter plaatse. De mensen van de dienst bijzondere zoekingen zijn onder meer gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen naar verborgen ruimtes. Zij hebben speciaal materiaal waarmee kan worden bekeken of er recent extra ruimtes zijn gecreëerd in een pand. 

De destijds 27-jarige Jelle Leemans verdween op 21 november 2013 na een afspraak in Roosendaal over een drugsdeal. De politie gaat ervan uit dat de Belg het slachtoffer is geworden van een ripdeal en vreest dat hij niet meer leeft.

Ultieme poging

In verband met de verdwijning heeft de politie al vaker gezocht op diverse plekken in Brabant. In een ultieme poging om hem te vinden, heeft de politie vorige maand opnieuw aandacht gevraagd voor de zaak. Misdaadverslaggever John van den Heuvel besteedde in RTL Boulevard een item aan het mysterie, evenals Belgische media.

Twee Nederlandse mannen worden nog steeds verdacht van betrokkenheid maar de politie moest hen in 2014 vrijlaten wegens gebrek aan bewijs.

Volledig scherm
© Coen Hagenaars
Volledig scherm
© Christian Traets / MaRic Media
Volledig scherm
Jelle Leemans © Politie