Volledig scherm
Bloemen aan de Bakelsedijk in Helmond op de plek waar een 37-jarige vrouw is overleden. © Politie Helmond

Onderzoek naar dood Mariëlle Markgraaff uit Helmond op dood spoor

HELMOND - Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Mariëlle Markgraaff (37) uit Helmond is vastgelopen. Er zijn geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek.

Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie. Ze wachten nog op de laatste uitslagen van het Nederlands Forensisch Instituut. Als dat niets oplevert, wordt het onderzoek in de loop van oktober een cold case; er wordt dan niet meer actief aan gewerkt totdat er nieuwe, belangrijke informatie op de mat valt.

Zwaargewond
De Helmondse moeder van twee dochters wordt op maandag 22 februari rond tien uur 's avonds zwaargewond gevonden langs het fietspad naast het woonwagenkampje aan de Bakelsedijk. Niet veel later overlijdt ze, nog voordat een ambulance haar naar het ziekenhuis kan brengen.

De Helmonder die twee maanden na haar dood werd aangehouden, lijkt inmiddels alleen op papier nog een verdachte. Na zijn aanhouding werd de verdenking tegen hem niet sterker, legt officier van justitie Anne-Marie Ruijs uit.

Aanwijzing
Alleen een duidelijke aanwijzing kan het onderzoek nu nog helpen. Met wie stond Markgraaff bijvoorbeeld vlak voor haar dood nog te praten bij de woonwagen? Ruijs: "De kans dat een dader dit doet zonder dat iemand er iets van merkt, is heel klein." Volgens haar wachten mensen vaak af totdat de politie het oplost om zelf buiten schot te blijven. "Maar zonder hun hulp krijgen we de zaak niet opgelost."