Verkenners Marja van Bijsterveldt (r) en Emile Roemer, hier in een onderonsje met commissaris van de Koning Ina Adema, presenteerden vrijdagochtend hun bevindingen aan Provinciale Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkenners Marja van Bijsterveldt (r) en Emile Roemer, hier in een onderonsje met commissaris van de Koning Ina Adema, presenteerden vrijdagochtend hun bevindingen aan Provinciale Staten. © Marc Bolsius

Onenigheid in Brabantse politiek, maar na chaos volgt toch het compromis

Update + VIDEODEN BOSCH - De een wilde niet met de ander, de ander wilde niet met de een. Na een chaotische dag met veel gesoebat in Provinciale Staten (PS) is mogelijk toch een vluchtroute uit de Brabantse bestuurscrisis gevonden. Er worden twee formateurs aangesteld. Oud-minister Karla Peijs (CDA) is één van hen. 

  1. Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’
    PREMIUM

    Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’

    BEERS/LINDEN - Vergeet Dubai aan de Maas. ,,Dat was een fout in onze communicatie”, erkent Chadli Hachani, marketing- en formulemanager van TopParken nu. ,,Dat hebben we vorig jaar veel te veel naar voren gebracht. Zo is ook een verkeerd beeld ontstaan in de regio Cuijk, waar we nog altijd een van onze mooiste vakantieparken willen bouwen. Maar de essentie staat nog steeds overeind.” ‘Geïnspireerd’, zoals ze het bij TopParken zeggen, door het palmeiland in het oliestaatje. ,,Maar we gaan dat hier dus niet nabouwen.”