Volledig scherm
Sinterklaascadeautjes © Getty Images/iStockphoto

Ongewenst cadeau? Zo kom je ervan af

Niet alle cadeaus vallen bij de ontvanger in de smaak. Je kunt natuurlijk het presentje ergens onderin de kast leggen, maar er zijn ook andere manieren om iemand er blij mee te maken.

Stichting Jarige Job

Een kindercadeautje nog nieuw in de verpakking over? Stichting Jarige Job bezorgt ze bij kinderen die het minder breed hebben. De stichting helpt kinderen door het geven van een verjaardagsbox waarin alles zit wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. En wat het extra leuk maakt, PostNL haalt vanaf januari de cadeautjes gratis op. Een goed doel dus voor dat ene cadeau waar jouw kind niet blij mee is.

Marktplaats

Een goede plaats om van je cadeautjes af te komen, is Marktplaats. Nederlanders doen dat na Sinterklaas of Kerst massaal. Het aantal producten is rond die tijd altijd hoog. Uiteraard kun je het ook te koop aanbieden op een verkoophoek op Facebook.

Cadeau geven

Natuurlijk kun je jouw ongewenste cadeautje ook altijd aan iemand anders cadeau doen. Mogelijk is hij of zij er wel blij mee. In dat geval wel goed onthouden van wie je het hebt gekregen om vervelende situaties te voorkomen.

Kringloop

De plaatselijke kringloop is ook altijd een goede besteding van spullen die je niet (meer) nodig hebt. Iemand anders is wellicht wel blij met de spullen die jij niet wilt.

Ruilen

En tot slot. Vraag of diegene van wie je het cadeau hebt gekregen het bonnetje nog heeft. Pijnlijk, dat wel, maar iets ruilen is echt niet zo gek.

 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.