Volledig scherm
Sinterklaascadeautjes © Getty Images/iStockphoto

Ongewenst cadeau? Zo kom je ervan af

Niet alle cadeaus vallen bij de ontvanger in de smaak. Je kunt natuurlijk het presentje ergens onderin de kast leggen, maar er zijn ook andere manieren om iemand er blij mee te maken.

Stichting Jarige Job

Een kindercadeautje nog nieuw in de verpakking over? Stichting Jarige Job bezorgt ze bij kinderen die het minder breed hebben. De stichting helpt kinderen door het geven van een verjaardagsbox waarin alles zit wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. En wat het extra leuk maakt, PostNL haalt vanaf januari de cadeautjes gratis op. Een goed doel dus voor dat ene cadeau waar jouw kind niet blij mee is.

Marktplaats

Een goede plaats om van je cadeautjes af te komen, is Marktplaats. Nederlanders doen dat na Sinterklaas of Kerst massaal. Het aantal producten is rond die tijd altijd hoog. Uiteraard kun je het ook te koop aanbieden op een verkoophoek op Facebook.

Cadeau geven

Natuurlijk kun je jouw ongewenste cadeautje ook altijd aan iemand anders cadeau doen. Mogelijk is hij of zij er wel blij mee. In dat geval wel goed onthouden van wie je het hebt gekregen om vervelende situaties te voorkomen.

Kringloop

De plaatselijke kringloop is ook altijd een goede besteding van spullen die je niet (meer) nodig hebt. Iemand anders is wellicht wel blij met de spullen die jij niet wilt.

Ruilen

En tot slot. Vraag of diegene van wie je het cadeau hebt gekregen het bonnetje nog heeft. Pijnlijk, dat wel, maar iets ruilen is echt niet zo gek.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.