Commissaris van de Koning Ina Adema (links) en burgemeester van Oss Wobine Buijs (daarachter) lopen samen met zuster Johanna en kwartiermaker Jasper van Deurzen de eerste kilomwters van Ons Kloosterpad. De eerst etappe ging van Haren (op de achtergrond) naar Megen.
Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de Koning Ina Adema (links) en burgemeester van Oss Wobine Buijs (daarachter) lopen samen met zuster Johanna en kwartiermaker Jasper van Deurzen de eerste kilomwters van Ons Kloosterpad. De eerst etappe ging van Haren (op de achtergrond) naar Megen. © Dolph Cantrijn

Ons Kloosterpad geopend: 330 kilometer zwerven langs Brabantse kloosters

HAREN/MEGEN - Met zijn vieren trapten ze vrijdagmiddag wandelend Ons Kloosterpad af. De commissaris van de Koning, de Osse burgemeester, een tevreden kwartiermaker en een sportieve claris openden zo de vijftien etappes, goed voor 330 kilometer buurten en bezinnen.

 1. Nieuwsoverzicht | Laagste aantal besmettingen sinds 5 april - Drukte bij woonboulevards neemt toe
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Laagste aantal besmettin­gen sinds 5 april - Drukte bij woonboule­vards neemt toe

  De coronasituatie in de ziekenhuizen gaat de goede kant uit volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. In de afgelopen week daalde de instroom van nieuwe coronapatiënten met 12 procent. De totale bezetting van ziekenhuisbedden door mensen met Covid-19, die altijd wat achterligt op de instroom, is in een week tijd met 6 procent gedaald. De vrouw en kinderen van PSV-spits Eran Zahavi zijn tijdens de overval op hun huis afgelopen zondagmiddag vastgebonden. Dat en meer in ons Brabantse nieuwsoverzicht van maandag.
 1. Politie houdt grote controle in omgeving fruithandel De Groot na nieuwe schietincidenten
  Play

  Politie houdt grote controle in omgeving fruithan­del De Groot na nieuwe schietinci­den­ten

 2. In het plantenwalhalla van Rutger staan meer dan 200 planten
  Play

  In het plantenwal­hal­la van Rutger staan meer dan 200 planten