Volledig scherm
Lezer Tim Vos zag het onweer in Sprang-Capelle. © Tim Vos

Onweer verlicht Brabant: temperatuur daalt flink

Foto'sBRABANT - We hebben er even op moeten wachten, maar in de nacht van dinsdag op woensdag was het raak: flinke onweer. De regenval en harde wind in Brabant zorgen er meteen voor dat de verzengende hitte plaats heeft gemaakt voor een aangename temperatuur.

In Tilburg, Breda, Eindhoven en Den Bosch was het woensdagmorgen rond 7.00 uur niet warmer dan 21 graden. Volgens Weerplaza wordt het woensdag niet warmer dan 28 graden: een stuk koeler dan de 35-plus temperaturen van dinsdag en een handvol dagen daarvoor.

Lees verder onder foto.

Foto's

De onweer en bliksem die over Brabant trokken zorgden niet alleen voor overlast en afkoeling, maar ook voor mooie foto's. Heb jij nog gave plaatjes kunnen schieten? Hieronder een greep uit het online aanbod:

Volledig scherm
Lezer Tim Vos zag het onweer in Sprang-Capelle. © Tim Vos
  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
    kaart

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.