Volledig scherm
PREMIUM
Caro Sicking voor een schilderij van haar vader Joost. © copyright Marc Bolsius

Onzichtbaar probleem: er staan duizenden kunstwerken te verschimmelen

VUGHT - Een kunstenaar die overlijdt en zijn familie achterlaat met tientallen of honderden kunstwerken. De Vughtse Caro Sicking vraagt aandacht voor ‘het dilemma der erfgenamen’. ,,Als we niks doen, is straks het werk van een hele generatie kunstenaars verdwenen.”

Tientallen families van overleden kunstenaars heeft de Vughtse Caro Sicking de afgelopen jaren ontmoet met allemaal hetzelfde probleem. Ze weten zich geen raad met de soms tientallen of honderden kunstwerken die hun vader, moeder of ander familielid achterliet. Veelal een onzichtbaar probleem. ,,Want mensen lopen er niet mee te koop dat een compleet oeuvre van een dierbare in containers staat te verschimmelen. ”

  1. 56 Brabantse politici op zowel lijst van Provinciale Staten als Waterschappen
    Kaartje

    56 Brabantse politici op zowel lijst van Provincia­le Staten als Waterschap­pen

    In Noord-Brabant zijn er 56 politici die zich kandidaat stellen voor zowel de Provinciale Staten als de Waterschappen. Dat is 11,3 procent van de ruim 500 Brabantse kandidaten, blijkt uit cijfers van LocalFocus en Open State. In heel Nederland zijn het er ruim een op de tien kandidaten die op beide lijsten staan. Elke provincie kent wel een aantal van die kandidaten, maar het verschilt sterk per regio om hoeveel mensen het gaat.