Volledig scherm
Romal Abdi won de derde finale en mag zich misschien binnenkort officieel PSV-speler noemen. De eSports-speler won in ieder geval een gesigneerd shirt en een gouden controller.

Ook bij FIFA 17 heeft PSV penalty-syndroom (video)

EINDHOVEN - "FIFA 17 is té realistisch", verzucht een jonge deelnemer aan het eSports-toernooi zaterdagmiddag in het Philips Stadion. In de strafschoppenserie heeft hij net zijn vierde penalty gemist en hij ligt uit het toernooi. "Ook op de computer willen ze er maar niet in."

Het knock-out toernooi wordt op 16 Playstations gespeeld en alle deelnemers spelen met de selectie van PSV. De club wil aanhaken bij de game-industrie en zoekt een eSports-speler die voor PSV wil uitkomen. "FIFA 17 is natuurlijk leuk om te doen en om te kijken, maar het is ook een prima marketingtool", zegt Tom Aerts van Dutch Game Masters. Met zijn bedrijf organiseert hij jaarlijks honderden FIFA-toernooien, onder meer bij clubs uit het amateurvoetbal. PSV huurde het bedrijf in voor haar zoektocht naar een eSports-speler die de club zowel nationaal als internationaal vertegenwoordigt op FIFA 17-toernooien.

Er werden gedurende de zaterdag drie toernooien gespeeld en dat leverde drie winnaars op. In november beslist PSV welke eSports-speler een contract krijgt aangeboden.

384 gamers bepaalden zaterdag in het Philips Stadion wie de eSports-speler van PSV wordt De club is op zoek speler die de club zowel nationaal als internationaal vertegenwoordigt op FIFA 17-toernooien