Vorige week nam Vion bij al haar productielocaties, waaronder de grootste hier in Boxtel, maatregelen om vervoer van medewerkers in volle uitzendbusjes te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week nam Vion bij al haar productielocaties, waaronder de grootste hier in Boxtel, maatregelen om vervoer van medewerkers in volle uitzendbusjes te voorkomen. © copyright Marc Bolsius

Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

updateBOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus.  Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag. 

 1. Noodkreet uit slachterijen: ‘Is het nog wel veilig om te gaan werken?’
  Play
  PREMIUM
  coronavirus / video

  Noodkreet uit slachterij­en: ‘Is het nog wel veilig om te gaan werken?’

  Bedrijven en werknemers in de slachtsector willen dat het kabinet meer maatregelen neemt om een dreigende besmettingsgolf in slachthuizen in te dammen. Vanavond werd bekend dat bij Vion in Groenlo 147 van de 657 werknemers besmet zijn met corona. Personeel in andere slachthuizen twijfelt of het nog wel veilig is om aan het werk te gaan, en vraagt zich af wie zich bekommert om de vaak kwetsbare arbeidsmigranten.
 1. Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmonie zuidnederland
  Play

  Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmo­nie zuidneder­land

 2. Neushoorntje Ravy voor het eerst naar buiten!
  Play

  Neushoorn­tje Ravy voor het eerst naar buiten!