Ook veel Brabantse redacteuren werken thuis: ‘Maar de krant valt gewoon op de mat’

podcastDe Tilburgse redactie van de Brabantse kranten werkt deze dagen gewoon door, zo meldt onlineredacteur Tom van der Meer in de podcast Achter het Verhaal. De redactie werkt wel in afgeslankte vorm. ‘De mensen die thuis zitten, kunnen ook gewoon doorwerken,’ zo meldt hij. En geen zorgen voor de abonnees: ‘De krant valt morgen gewoon op de mat.’

Ook kijken we in deze nieuwste aflevering van Achter het Verhaal naar het buitenland. ‘Het is uitgestorven op straat en als je naar de winkel wilt, moet je in de rij staan,’ aldus Italië-correspondent Angelo van Schaik. ‘Een voor een mag je naar binnen en medewerkers staan achter een plastic zeiltje en hebben mondkapjes voor en handschoenen aan om niet in contact te komen met de klanten.’ 

Deze podcast staat stil bij de razendsnelle verspreiding van het coronavirus. Buitenland-commentator Bob van Huêt ziet dat in China dagelijks minder meldingen van nieuwe gevallen binnenkomen, terwijl in Nederland juist het aantal zieken exponentieel toeneemt. Verslaggever Hanneke van Houwelingen schrijft de verhalen bij de cijfers.

Luister ook Achter het Verhaal via Spotify of Apple Podcast

Venitië wordt ontsmet.
Volledig scherm
Venitië wordt ontsmet. © Getty Images
 1. Coronanieuws van maandag samengevat: aantal nieuwe doden daalt, supermarkten vragen financiële steun
  PREMIUM
  Overzicht

  Corona­nieuws van maandag samengevat: aantal nieuwe doden daalt, supermark­ten vragen financiële steun

  Voorzichtig positief nieuws vandaag: het aantal patiënten op de intensive cares in Brabant is licht gedaald ten opzichte van de dag er voor. Bovendien werden in Brabant minder nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Ook werd bekend dat supermarkten steun van de overheid gaan vragen, en dat er wordt opgetreden tegen groepen motorrijders nadat die zich afgelopen weekend niet allemaal aan de afgekondigde coronamaatregelen hielden.
 2. Opnieuw lichte daling aantal patiënten op Brabantse ic's, 17 patiënten overleden

  Opnieuw lichte daling aantal patiënten op Brabantse ic's, 17 patiënten overleden

  Het aantal patiënten op de intensive cares in Brabant is de afgelopen 24 uur licht gedaald. Ook werden in Brabant minder nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers die het Netwerk Acute Zorg Brabant (NAZB) maandag bekend heeft gemaakt. In de Brabantse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur zeventien mensen als overleden gemeld. Dat zijn er minder dan de afgelopen twee dagen.