Tijdens een demonstratie is de woede en frustratie zichtbaar, maar de aankomende persconferentie lijkt bij iedereen emoties op te roepen. Maar we moeten het ombuigen', aldus lifecoach Erik Kuil.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een demonstratie is de woede en frustratie zichtbaar, maar de aankomende persconferentie lijkt bij iedereen emoties op te roepen. Maar we moeten het ombuigen', aldus lifecoach Erik Kuil. © archiefbeeld Joris van Gennip

Ook zo gefrustreerd? 'Lockdown tornt aan het fundament van onze identiteit’

TILBURG - Wil je ook zo graag iets kapot slaan of in een hoekje wegkruipen. Het uitschreeuwen of in huilen uitbarsten? Die onzekerheid over wel of geen strenge lockdown weegt zwaar....hoe vinden we onze weg hier uit, zonder gillend gek te worden? ‘Koop een yoga matje’. Is het echt zo simpel? ,Nee', zegt Tilburgse lifecoach Erik Kuil. ‘Maar wel een goed begin'. 

 1. Nieuwsoverzicht | Woede nadat terrassen moeten wijken voor nieuwe fietsenstalling - Kabinet versoepelt coronaregels
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Woede nadat terrassen moeten wijken voor nieuwe fietsen­stal­ling - Kabinet versoepelt coronare­gels

  Nederland gaat de harde lockdown vanaf zaterdag loslaten. Het hoger onderwijs gaat weer open, sporten en naar de kapper gaan kan weer en winkelen op afspraak mag. Ander nieuws: de man die uit een jeugdgevangenis in Breda ontsnapte en woensdag in België werd doodgeschoten, is de 21-jarige Kenneth B. Verder blijkt dat een aantal terrassen van horecazaken in Eindhoven moet wijken voor de komst van een nieuwe ondergrondse fietsenstalling. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Jeugdgevangene doodgeschoten na gijzeling - Luuk (9) ontdekt Ajax-flap aan PSV-dekbed
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Jeugdgevan­ge­ne doodgescho­ten na gijzeling - Luuk (9) ontdekt Ajax-flap aan PS­V-dek­bed

  In het Belgische dorpje Sint-Lenaarts, niet ver van de Nederlandse grens, is vanmiddag een Nederlandse jongeman doodgeschoten door eenheden van de Belgische politie. Het gaat om een jonge gedetineerde van de inrichting Den Hey-Acker in Breda. Verder dringen werkgevers er bij medewerkers die in quarantaine zitten op aan om te komen werken, uit vrees voor oplopend verzuim. Vakbond FNV heeft tientallen meldingen binnengekregen. En de 9-jarige Luuk deed een bijzondere ontdekking in zijn bed. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.