De hardstwerkende flitspaal van Nederland staat in de Goudse Poort in Gouda. Te hard rijdende automobilisten kregen er het afgelopen jaar maar liefst 46.264 bekeuringen.
Volledig scherm
De hardstwerkende flitspaal van Nederland staat in de Goudse Poort in Gouda. Te hard rijdende automobilisten kregen er het afgelopen jaar maar liefst 46.264 bekeuringen. © ROBIN UTRECHT

Op deze plekken in Brabant worden de meeste bestuurders geflitst; meeste snelheidsboetes in Tilburg

Vorig jaar werden zo‘n 807.000 snelheidsboetes uitgeschreven in Noord-Brabant. In heel Nederland waren dat er bijna 6,7 miljoen, zo blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In onze provincie werden automobilisten in Tilburg het vaakst beboet. Daar reden bijna 134.000 bestuurders te hard. In Altena trapten automobilisten het gaspedaal het hardst in en reden ruim 11 km per uur harder dan toegestaan. 

2 reacties

  • werner

    2 maanden geleden
    @theo Je hebt gelijk alleen voor de staatskas is het. Zoals op a58 of je daar nu 100 of 110 rijdt verkeerveiligheid blijft gelijk. Dit hele bericht zegt trouwens niet wat gemiddelde snelheidsovertreding is per plek. 100.000keer van 2kmh te hard is niks. maar 100 van 60kmh te hard weer wel. 120kmh op snelweg is stukken veiliger ivm je dan sneller vrachtwagens en dergelijk in kan halen. Met 100kmh is vaak verschil der mate klein dat je km lang bezig bent met inhalen.
  • Theo Cuypers

    2 maanden geleden
    Waar gaat het nu om? Verkeersveiligheid of het vullen van de provinciale beurs of die van den Haag? Ik denk zelf het laatste,want het helpt tegen de verkeersveiligheid niets,maar dan ook helemaal niets. De driftige rijders houd je altijd