Volledig scherm
Het noodweer sloeg vorig jaar hard toe in Brabant. Iedereen herinnert zich de beelden van honderden vierkante meters kassen aan diggelen door hagel en storm. In zo’n geval zeggen beelden meer dan woorden. © Arie Kievit / Hollandse Hoogte

Op zoek naar pareltjes voor fotowedstrijd Brabant in Beeld

Voor de fotowedstrijd ‘Brabant in Beeld’ zijn we op zoek naar beelden die mensen nog lang bij blijven en bepalend zijn voor Brabant. Foto’s die niet zouden misstaan op de voorpagina van de krant.

Naar aanleiding van de World Press Photo tentoonstelling, die vanaf 18 november 2017 te zien is in de Willem Twee kunstruimte in Den Bosch, roepen we amateur- en professionele fotografen, studenten aan fotografie- en kunstopleidingen en fotografiecursisten op hun Brabant in Beeld te brengen. Een vakjury, bestaande uit kunst- en fotojournalistieke professionals, kiest uit de verschillende categorieën de winnende foto's. Het werk van deze fotografen zal gelijktijdig met de World Press Photo tentoonstelling te zien zijn in de Willem Twee kunstruimte. Daarnaast dingen alle genomineerden mee naar een door Canon Nederland beschikbaar gestelde camera.

Talentvolle fotografen in Brabant
‘Brabant in Beeld’ is een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden en Canon Nederland. De fotowedstrijd is voor Brabantse fotografen, of ze er nu wonen of afkomstig uit zijn. De foto moet in Brabant gemaakt zijn of legt een directe link met de provincie. En het beeldmateriaal moet in 2017 gemaakt zijn. 

Je kunt de foto’s tot en met 30 september insturen. Daarna buigt de vakjury zich over het aanbod. Nadat de jury de genomineerden bekend heeft gemaakt en de foto-expositie Brabant in Beeld is geopend in de Willem Twee, kan het publiek haar stem uitbrengen op hun favoriete foto.

 1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
  PREMIUM

  Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

  BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.
 1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

  Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.