Volledig scherm
Het noodweer sloeg vorig jaar hard toe in Brabant. Iedereen herinnert zich de beelden van honderden vierkante meters kassen aan diggelen door hagel en storm. In zo’n geval zeggen beelden meer dan woorden. © Arie Kievit / Hollandse Hoogte

Op zoek naar pareltjes voor fotowedstrijd Brabant in Beeld

Voor de fotowedstrijd ‘Brabant in Beeld’ zijn we op zoek naar beelden die mensen nog lang bij blijven en bepalend zijn voor Brabant. Foto’s die niet zouden misstaan op de voorpagina van de krant.

Naar aanleiding van de World Press Photo tentoonstelling, die vanaf 18 november 2017 te zien is in de Willem Twee kunstruimte in Den Bosch, roepen we amateur- en professionele fotografen, studenten aan fotografie- en kunstopleidingen en fotografiecursisten op hun Brabant in Beeld te brengen. Een vakjury, bestaande uit kunst- en fotojournalistieke professionals, kiest uit de verschillende categorieën de winnende foto's. Het werk van deze fotografen zal gelijktijdig met de World Press Photo tentoonstelling te zien zijn in de Willem Twee kunstruimte. Daarnaast dingen alle genomineerden mee naar een door Canon Nederland beschikbaar gestelde camera.

Talentvolle fotografen in Brabant
‘Brabant in Beeld’ is een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden en Canon Nederland. De fotowedstrijd is voor Brabantse fotografen, of ze er nu wonen of afkomstig uit zijn. De foto moet in Brabant gemaakt zijn of legt een directe link met de provincie. En het beeldmateriaal moet in 2017 gemaakt zijn. 

Je kunt de foto’s tot en met 30 september insturen. Daarna buigt de vakjury zich over het aanbod. Nadat de jury de genomineerden bekend heeft gemaakt en de foto-expositie Brabant in Beeld is geopend in de Willem Twee, kan het publiek haar stem uitbrengen op hun favoriete foto.