Volledig scherm
Het Glazen Huis in 2008 op de Grote Markt in Breda

Opbrengst 3FM Serious Request in Breda gaat naar kinderen die overlijden aan longontsteking

BREDA - De dj's van 3FM die zich in de week voor kerst voor de actie Serious Request laten opsluiten in een glazen huis in Breda, zamelen geld in voor de bestrijding van longontsteking onder kinderen in ontwikkelingslanden.

Dat is dinsdagochtend bekend gemaakt in het radioprogramma van Giel Beelen. Jaarlijks, zo blijkt sterven wereldwijd onnodig 900.000 vooral kleine kinderen aan longontsteking. Dat is te voorkomen, meldde een Rode Kruismedewerkster vanuit Ethiopië. Bijvoorbeeld door goede voorlichting. Kinderen leven in kleine huisjes waar de hygiëne niet optimaal is, veel mensen een vertrek delen en -doordat er wordt gekookt op houtvuurtjes- veel rook is. Dat is niet bevorderlijk voor de zieke kinderen. Bovendien is in lokale klinieken niet altijd antibiotica aanwezig om de longontsteking te bestrijden. Met het geld dat de dj's in Breda gaan ophalen wil het Rode Kruis de voorlichting bevorderen en geneesmiddelen aanschaffen. Zo moet de onnodige kindersterfte voorkomen worden.

Het Glazen Huis staat dit jaar voor de tweede keer in Breda. Het is ieder jaar het verzamelpunt van de inzamelactie van 3FM Serious Request.


Breda was in 2008 de derde stad die de doorzichtige mobiele studio van 3FM mocht ontvangen.