ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Opeens heb je het: je wordt burgemeester, ‘zij-instromers’ grijpen steeds vaker de ambtsketen

De ‘partijloze’ burgemeester is bezig aan een langzame, maar gestage opmars. Ook Waalwijk koos maandagavond voor een burgermoeder die géén lid is van een politieke partij. Het werd een ‘zij-instromer’, iemand die haar ervaring buiten de politiek opdeed. ,,Een goede ontwikkeling.” 

 1. Nieuwsoverzicht | Onenigheid in Brabantse politiek - Festivalzomer kan doorgaan
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Onenigheid in Brabantse politiek - Festivalzo­mer kan doorgaan

  De politieke en bestuurlijke crisis in Brabant gaat door. De twee grootste partijen van deze provincie kunnen het maar niet eens worden; de VVD heeft voorkeur voor een coalitie met D66, het CDA ziet juist meer heil in samenwerking met SP. Verder is gebleken dat het baby’tje dat in mei dood gevonden werd in een vuilniszak in een park in Wernhout, met geweld om het leven is gebracht. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Meerdere invallen in Brabant binnen wereldwijde politieactie, FBI zag foto's van ‘honderden tonnen coke’

  Meerdere invallen in Brabant binnen wereldwij­de politieac­tie, FBI zag foto's van ‘honderden tonnen coke’

  Binnen de grote internationale politieactie Trojan Shield zijn ook in Brabant meerdere invallen gedaan. In Overloon werd een drugslab ontdekt, in Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Herpt en Eindhoven werden geld en goederen in beslag genomen. In Geertruidenberg werd ook iemand opgepakt. In Boxtel werd een doorzoeking gedaan, maar niemand aangehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de landelijke eenheid van de politie.
 3. Nieuwsoverzicht | Man (70) door misdrijf om het leven gebracht - Tilburger werd 65 met een donorhart
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Man (70) door misdrijf om het leven gebracht - Tilburger werd 65 met een donorhart

  De alleenwonende man (70) uit Lieshout die vrijdagmiddag dood werd gevonden, is door een misdrijf om het leven gekomen. Hij werd door zijn familieleden aangetroffen nadat zij geen contact meer met hem kregen. Verder is de 77-jarige Marc het slachtoffer geworden van bankpasfraude en leefde niemand ter wereld langer met een donorhart dan de Tilburgse Willem Bavinck. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.