ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Opeens heb je het: je wordt burgemeester, ‘zij-instromers’ grijpen steeds vaker de ambtsketen

De ‘partijloze’ burgemeester is bezig aan een langzame, maar gestage opmars. Ook Waalwijk koos maandagavond voor een burgermoeder die géén lid is van een politieke partij. Het werd een ‘zij-instromer’, iemand die haar ervaring buiten de politiek opdeed. ,,Een goede ontwikkeling.” 

 1. Fantast, familieman of gewetenloos crimineel; wie is Ali G., hoofdverdachte in terreurcampagne tegen De Groot?
  PREMIUM

  Fantast, familieman of geweten­loos crimineel; wie is Ali G., hoofdver­dach­te in terreurcam­pag­ne tegen De Groot?

  HEDEL - Fantast, familieman of gewetenloos crimineel? Ali G., hoofdverdachte in de geruchtmakende terreurcampagne tegen de Hedelse fruithandel De Groot, is een man met vele gezichten. Na drie jaar komt zijn zaak komende week tot een climax. ,,Hij heeft niet per se de gunfactor. Met zijn geheimzinnigheid, het overschrijden van grenzen en onsympathieke dingetjes.”
 2. Nieuwsoverzicht | Ravage op snelweg na ernstig ongeluk - Regenboog op gevel moet weg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Ravage op snelweg na ernstig ongeluk - Regenboog op gevel moet weg

  Een ongeluk met vijf voertuigen zorgde voor een ravage bij Hank. De weg was uren dicht. Ook morgen wordt het razend druk, dan gaan de boeren de weg op. PSV is druk bezig op de transfermarkt, in Helmond moet een regenboog van een gevel en een klein foutje komt een Brabantse bakker duur te staan. Tot slot maakten we een video met pretparkinfluencers Bryan en Lars. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.