Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Opnieuw coronabesmetting bij nertsenbedrijf, dit keer in Haps

HAPS - Bij een nertsenbedrijf in het Brabantse Haps is een coronabesmetting vastgesteld. Het bedrijf telt ongeveer vijfduizend moederdieren, melden de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Volksgezondheid, Welzijn en Sport woensdag.

 1. Nieuwsoverzicht | ME beëindigt demonstratie tegen coronawet - Ouderen moeten huis uit om fikse brand
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | ME beëindigt demonstra­tie tegen coronawet - Ouderen moeten huis uit om fikse brand

  Een flinke demonstratie tegen de coronamaatregelen trok vanmiddag in Den Bosch een paar honderd actievoerders. Ze wilden naar het centrum, maar werden tegengehouden door de Mobiele Eenheid. Uiteindelijk werd de demonstratie gestopt, omdat actievoerders zich niet aan de coronaregels hielden. Verder was er vandaag nieuws over grote winsten die worden gemaakt in de zorg, en niet altijd op een eerlijke manier. En het aantal coronabesmettingen daalde opnieuw in onze provincie.
 2. In Venhorst maken ze zich niet druk om corona bij de nertsen
  Bij de dorpspomp

  In Venhorst maken ze zich niet druk om corona bij de nertsen

  VENHORST - Eigenaren van nertsenbedrijven zijn niet te benijden. Zeker niet in deze tijd. Door coronabesmettingen onder de beestjes zijn tientallen bedrijven inmiddels noodgedwongen geruimd. Uiteindelijk valt het doek voor álle nertsenhouders. Volgend voorjaar moeten alle stallen in Nederland leeg zijn. Rondom Venhorst zal dan al lang geen nerts meer te vinden zijn. Afgelopen vrijdag werd bij een derde bedrijf in het dorp corona geconstateerd.