Volledig scherm
Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch. © Roel van der Aa

Oproep burgemeester Mikkers: ‘FC Den Bosch pak je verantwoordelijkheid’

DEN BOSCH - De Bossche burgemeester Mikkers heeft er bij het bestuur van FC Den Bosch op aan gedrongen om snel onderzoek te doen naar de racistische uitlatingen in de wedstrijd tegen Excelsior van afgelopen zondag. ,,Ik ga er van uit dat FC Den Bosch dit gedrag van mensen op de tribune of die zich bewegen rond de wedstrijd, aanpakt.”

In een schriftelijke reactie laat Mikkers weten dat hij een dergelijk onderzoek ‘een nodige en minimale stap’ vindt van het bestuur van FC Den Bosch.  Mocht het nodig zijn dan neemt hij als burgemeester nog aanvullende bestuurlijke maatregelen. 

Wedstrijd stilgelegd

Het incident van gisteren past volgens Mikkers op geen enkele manier bij het gastvrije karakter dat de stad uitdraagt. De wedstrijd in Den Bosch werd gistermiddag in de eerste helft geruime tijd stilgelegd na zware racistische beledigingen vanuit het publiek in de richting van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. 

Mikkers benadrukt de verantwoordelijkheid en de voorbeeldfunctie die de voetbalclub heeft net als andere maatschappelijke organisaties.  FC Den Bosch bagatelliseerde de incidenten in eerste instantie, maar liet gisteravond weten toch onderzoek te gaan doen. 

Stappen van Mikkers

Dat onderzoek wacht Mikkers dus af voordat hij verder stappen onderneemt. Daarover heeft hij al contact gelegd met de landelijke Regiegroep Voetbal en Veiligheid en de KNVB. Hij doet een beroep op hun expertise om na te gaan welke aanvullende maatregelen hij als burgemeester kan treffen. ,,Dit alles in het belang van een faire voetbalsport in onze gastvrije stad!”, aldus Mikkers.