Deelnemers aan de optocht in Wanroij, die zondag ondanks de regen en stormachtige wind gewoon door ging.
Volledig scherm
Deelnemers aan de optocht in Wanroij, die zondag ondanks de regen en stormachtige wind gewoon door ging. © Ed van Alem

Optocht Cuijk met halfvasten ingehaald, Gennep, Overloon, Oeffelt en Beers dinsdag

CUIJK/GENNEP - Liefhebbers van de zondag afgelaste optocht in Cuijk moeten nog wat geduld hebben. Cuijk wijkt zeer waarschijnlijk uit naar halfvasten, zondag 22 maart. 

Maandag en dinsdag alsnog met wagens en loopgroepen door Cuijk trekken, kan niet, vanwege andere carnavalsevenementen: de Boerenbruiloft en de Kuukse elfkroegetocht.

Voldoende animo

Voorzitter Bert van Lith van carnavalsvereniging De Nölers: ,,Het is onze absolute bedoeling de optocht nu met halfvasten te houden.’’

Van Lith houdt nog een kleine slag om de arm. ,,De gemeente moet hier nog officieel mee akkoord gaan. Verder moet er natuurlijk voldoende animo zijn onder de deelnemers om dan mee te doen. Tegen die tijd zijn ook alle competities, denk aan voetbal en hockey, weer hervat.’’

De zondag wegens het slechte weer afgeblazen optochten in Gennep, Overloon, Milsbeek, Oeffelt en Beers staan voor dinsdag op het programma. 

Overloon en Gennep

De bonte stoet in Overloon trekt dinsdagochtend vanaf 11.11 uur door het dorp. De optocht in Gennep begint dinsdagmiddag om 13.30 uur, direct na de kinderoptocht. Die in Milsbeek is dinsdagmiddag om 15.00 uur. Ook Beers gaat dinsdag in de herkansing, om 13.11 uur, evenals Oeffelt om 14.00 uur. 

De zondag eveneens afgelaste optocht van Sint Anthonis is maandagochtend al ingehaald. 

  1. Brabants coronanieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapatiënten opgenomen, steeds meer teststraten
    PREMIUM

    Brabants corona­nieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapa­tiën­ten opgenomen, steeds meer teststra­ten

    De meest recente cijfers tonen dat er opnieuw minder coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuizen. Ook gaat het de goede kant op met de mensen die weer herstellen. Het aantal nieuwe patiënten in de Brabantse ziekenhuizen ligt ongeveer gelijk op het aantal mensen dat het hospitaal weer mag verlaten. Wel roepen artsen en de koning op om in het paasweekeinde zoveel mogelijk thuis te blijven, ook motorrijders en wielrenners. De capaciteit in de ziekenhuizen is nog altijd beperkt. Een overzicht van het coronanieuws van donderdag.