Volledig scherm
PREMIUM

Opvoedexperts na vechtpartij in speelparadijs: ‘Andermans kinderen aanspreken ligt gevoelig’

VUGHT - Het kinderspeelparadijs kan voor ouders een ware beproeving zijn. Wie het gedrag van andermans kinderen aan de orde wil stellen, doet dat het beste voorzichtig. Dat zeggen opvoedexperts, naar aanleiding van de vechtpartij tussen pakweg twintig ouders in Vught.

Hoe kunnen de gemoederen in een speelparadijs zó hoog oplopen dat ouders op de vuist gaan?
,,In de berichtgeving las ik dat er misschien een ouder was die andermans kind geslagen heeft”, reageert opvoed- en onderwijskundige Ingeborg Dijkstra. ,,Als het klopt, is dat een moment waarop de stoppen doorslaan, in elk geval bij de ouders van het kind dat geslagen is. Ook voor mij als wildvreemde zou dat code rood zijn. Ik zou er niet op los gaan slaan, maar het is natuurlijk wel grensoverschrijdend gedrag.” Meer algemeen merkt Dijkstra op dat het ‘heel ingewikkeld is’ om andere kinderen of hun ouders aan te spreken. ,,Dat ligt heel gevoelig. Dat zie je overal.”

  1. 15 jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

    15 jonge asielzoe­kers uit azc Overloon geëvacu­eerd om ‘chemische lucht’

    OVERLOON- Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar de Stevensbeekseweg nadat er alarm was geslagen. Inmiddels is een groep van 15 alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het AZC geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.