Volledig scherm
© ANP

Organisatie Kempencross verslagen: ‘Dit had nog veel erger kunnen aflopen’

LEENDE - De organisatie van de Kempencross reageert verslagen op het incident zondag in Leende waarbij een 21-jarige deelnemer uit Reuver in is gereden op het publiek en zeven mensen verwondde. De organisatie denkt eraan om volledig te stoppen met autocrossen en beseft dat het erger had kunnen aflopen.

Een 21-jarige man uit Reuver reed in op het publiek in Leende na een uit de hand gelopen ruzie om geld. De Vlaamse organisatie besloot de laatste van drie races af te blazen en daarop eisten deelnemers hun geld terug. Volgens de organisatie was het afblazen van de race een kwestie van overmacht en was het besluit genomen in overleg met alle coureurs. ,,Nadat de cross reeds afgelopen was, kwam de man zijn geld terugvragen waarop de organisatie niet inging. Daar de wedstrijd reeds een halfuur was afgelopen”, zegt de organisatie.

Ruzie

,,Vervolgens ontstond er een ruzie en kleine vechtpartij waarop de man boos is weggelopen, zijn auto heeft genomen en een aantal willekeurige mensen op het rennerskwartier heeft aangereden.” In totaal raakten zeven mensen gewond. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis, drie andere werden ter plekke nagekeken. Naast de bestuurder werd er ook een 17-jarige vrouw uit Veghel aangehouden. Een groep van tussen de 20 en 25 personen belaagden de auto en sloegen de bestuurder in elkaar. Ook de vader van de bestuurder werd geslagen.

Volledig scherm
© ANP

Volgende week zou er ook een crossweekend worden gehouden in Leende, maar die gaat nu niet door. ,,En we bekijken hoe het verder gaat, maar dit kan wel eens de doorslag geven om volledig te stoppen met het autocrossgebeuren", stelt de organisatie. ,,Maar ook willen we een vereniging die 46 jaar bestaat niet zomaar opgeven..” Tenslotte richt de organisatie zich nog tot de slachtoffers: ,,Veel sterkte aan de slachtoffers, dit had nog veel erger kunnen aflopen...”

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Advocaat over groepsverkrachtingszaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’
    PREMIUM

    Advocaat over groepsver­krach­tings­zaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’

    DEN BOSCH - Andere agenten kunnen nog wat leren van de aanhouding van de acht verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak. Dat zegt Richard Korver, ‘s lands bekendste slachtofferadvocaat. Hij doelt specifiek op het direct in beslag nemen van kostbare spullen van de verdachten om later mogelijke schadevergoedingen voor slachtoffers mee te betalen. ,,Dat gebeurt nog veel te weinig.”