Oud-premier Dries van Agt.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-premier Dries van Agt. © ANP

Oud-premier Dries van Agt: ‘ik heb altijd de nieuwe minister-president in Wim van de Donk gezien’

DEN BOSCH - Wim van de Donk zou de gedroomde opvolger van minister-president Mark Rutte zijn. Dat zegt oud-premier Dries van Agt (88) in reactie op het aangekondigde afscheid van Van de Donk als commissaris van de Koning in Brabant.

Van de Donk lichtte zijn prominente CDA-partijgenoot vooraf al in over zijn aftreden, dat hij vrijdagmiddag bekend maakte.  Van Agt toonde zich danig onder de indruk, al leek de voormalig minister-president (1977-1982) niet onverdeeld gelukkig met de keuze van Van de Donk. ,,Een ramp voor de provincie, een zegen voor de Universiteit van Tilburg", zo vatte hij samen. ,,Deze man is de beste, waardevolste commissaris van de Koning die Brabant óóit gehad heeft. Geen van zijn voorgangers kan daar aan tippen. Dat is een krasse uitspraak, maar ik sta er volledig achter.”

  1. Coronanieuws samengevat: dit gebeurde er dinsdag in Brabant
    PREMIUM
    Overzicht

    Corona­nieuws samengevat: dit gebeurde er dinsdag in Brabant

    Er lijkt voorzichtig een positieve ontwikkeling over het coronavirus te melden: Brabant lijkt over de piek van het aantal ziekenhuisopnamen heen. Wel komt nog altijd meer dan een kwart van de besmette Nederlanders uit Brabant. Ook komt er steun voor bedrijven door de overheid. Vanavond gaf minister-president Rutte een persconferentie over de coronamaatregelen, die zijn verlengd tot en met 28 april. Een overzicht van het belangrijkste coronanieuws vind je hieronder.