Overval op Aldi in Goirle
Volledig scherm
PREMIUM
Overval op Aldi in Goirle © Toby de Kort

Overvalgolf op Tilburgse supers: ‘De daders worden steeds jonger’

Liefst vier keer werden Aldi-supermarkten in en rond Tilburg de afgelopen weken overvallen. Ook de Lidl was laatst twee keer de klos. De bezorgde vakbond CNV Vakmensen wil meer weten.

Het is de day after, in de Goirlese Aldi. De dag na de overval, waarbij een medewerker vrijdagavond door twee jongens met een mes bedreigd werd. Piepjong waren de daders, pakweg 15 à 16 jaar. Hun buit? Slechts sigaretten. Het was overval nummero vier op een Aldi in deze regio, in een paar weken tijd. Maar nog geen 24 uur later is het tafereel op de winkelvloer dat van een doorsnee zaterdagmiddag. Dat wil zeggen: drukte alom en medewerkers die zich een slag in de rondte werken.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.