Volledig scherm
overval woning riethoven

Overvallers Riethoven probeerden het eerst op een ander adres, ’heb er kwaaie nacht van gehad’

VIDEORIETHOVEN - De drie overvallers van een woning aan de Molenstraat in Riethoven hebben geprobeerd eerst op een ander adres in de straat toe te slaan. Omdat de honden daar lieten merken dat ze niet zaten te wachten op nachtelijk bezoek, vluchtten de drie daar weg. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 45-jarige vrouw in haar huis aan de Molenstraat overvallen. Zij slaagde er in de mannen weg te jagen.  Haar man en twee kinderen waren op dat moment niet thuis. Het gezin heeft geen behoefte te reageren op wat er gebeurd is. 

Iets verder in de straat zijn de overvallers ook op het erf geweest. De bewoners van dat huis waren wakker geworden van het geblaf van hun honden. ,,We hadden de rolluiken omlaag", zegt de vrouw. ,,Mijn man heeft ze nog een stukje omhoog gedaan en zag ze wegrennen.” Daarmee was het voor de vrouw nog niet helemaal afgedaan: ,,Ik heb er nog een kwaaie nacht van gehad.”

Weggejaagd

Het stel deed verder niets, totdat het zaterdagmorgen van de overval in het huis verderop hoorde. Daarop is alsnog de politie gebeld. ,,Die is zaterdagmorgen ook meteen gekomen", zegt ze. Het tijdstip dat de overvallers bij haar weggejaagd werden, komt bijna overeen met het moment van de overval iets verderop. 

Volledig scherm
De Molenstraat in het buitengebied van Riethoven. © ED
 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.