Volledig scherm
overval woning riethoven

Overvallers Riethoven probeerden het eerst op een ander adres, ’heb er kwaaie nacht van gehad’

VIDEORIETHOVEN - De drie overvallers van een woning aan de Molenstraat in Riethoven hebben geprobeerd eerst op een ander adres in de straat toe te slaan. Omdat de honden daar lieten merken dat ze niet zaten te wachten op nachtelijk bezoek, vluchtten de drie daar weg. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 45-jarige vrouw in haar huis aan de Molenstraat overvallen. Zij slaagde er in de mannen weg te jagen.  Haar man en twee kinderen waren op dat moment niet thuis. Het gezin heeft geen behoefte te reageren op wat er gebeurd is. 

Iets verder in de straat zijn de overvallers ook op het erf geweest. De bewoners van dat huis waren wakker geworden van het geblaf van hun honden. ,,We hadden de rolluiken omlaag", zegt de vrouw. ,,Mijn man heeft ze nog een stukje omhoog gedaan en zag ze wegrennen.” Daarmee was het voor de vrouw nog niet helemaal afgedaan: ,,Ik heb er nog een kwaaie nacht van gehad.”

Weggejaagd

Het stel deed verder niets, totdat het zaterdagmorgen van de overval in het huis verderop hoorde. Daarop is alsnog de politie gebeld. ,,Die is zaterdagmorgen ook meteen gekomen", zegt ze. Het tijdstip dat de overvallers bij haar weggejaagd werden, komt bijna overeen met het moment van de overval iets verderop. 

Volledig scherm
De Molenstraat in het buitengebied van Riethoven. © ED