Volledig scherm
PREMIUM
Anika Ketelaars met Oprah bij het bed van een 98-jarige bewoner. ,,Een paard op bezoek? Ja, dat zie ik ook wel.” © Arno Heesakkers

Paard op glitterschoentjes in verpleeghuis Sint-Michielsgestel

ColumnSINT-MICHIELSGESTEL - Er staat een paard in de gang. Nee toch! Waar? In ontmoetingshuis De Beemden in Sint-Michielsgestel. Een huis waar onder meer mensen wonen met dementie. Die krijgen vandaag dus een paard op bezoek. Een mini-tje dan. 

Twintig is ze, behoorlijk bejaard. En kijk toch eens, die roze glitterschoentjes aan de edele vier voeten. Deftig zeg, net als haar naam: Oprah. Maar het gaat erom dat het paard niet uitglijdt op de gladde vloeren, zegt baasje Anika Ketelaars. ,,En het is hygiënisch.” Juist! 

  1. 15 jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

    15 jonge asielzoe­kers uit azc Overloon geëvacu­eerd om ‘chemische lucht’

    OVERLOON- Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar de Stevensbeekseweg nadat er alarm was geslagen. Inmiddels is een groep van 15 alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het AZC geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.