Paddenstoelen in een mandje. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Paddenstoelen in een mandje. Afbeelding ter illustratie. © Shutterstock

Paddenstoelen plukken in het bos: ‘Blijf er vanaf’

Het is herfst en dat betekent een overvloed aan wilde paddenstoelen. Ieder najaar trekken liefhebbers dan ook massaal het bos in om de schimmels te zoeken én te plukken. Wat velen alleen niet weten, is dat dat in veel bossen niet is toegestaan. Tijd dat hobbyplukkers zich daarvan bewust worden, vindt boswachter Mari de Bijl. 

 1. Nieuwsoverzicht | Belgische vuurwerkzaken boos om Nederlands vervoersverbod - Preventief fouilleren na ongeregeldheden
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Belgische vuurwerkza­ken boos om Nederlands vervoers­ver­bod - Preventief fouilleren na ongeregeld­he­den

  Het aantal positieve coronatests in Brabant is de afgelopen week verder gedaald. Het verder versoepelen van de coronamaatregelen lijkt op dit moment nog geen optie, daarvoor dalen de cijfers te langzaam. Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik vechten volgend jaar om de wereldtitel in het zwaargewicht en de Belgische vuurwerkwinkels zijn niet blij met het vervoersverbod dat Nederland heeft afgekondigd voor vuurwerk. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Verzameldrift in het bos: ‘Iets meenemen prima, maar geen emmers vol’

  Verzamel­drift in het bos: ‘Iets meenemen prima, maar geen emmers vol’

  Wandelaars die massaal kastanjes, noten en andere decoratieve elementen in grote aantallen uit het bos meenemen en weinig oog hebben voor de natuur. Het is een doorn in het oog voor Staatsbosbeheer. Boswachters trekken daarom aan de bel. ,,Als dit zo doorgaat, is het op lange termijn schadelijk voor het bos. Maar het is ook een verstoring voor de dieren die zich nu voorbereiden op de winter’’, vindt Tim Rommens, boswachter in het westen van Brabant, in het Markiezaat.
 1. Voetbalclub brandt af: dorpsgenoten komen in actie met spaarpotjes en borrelboxen
  Play

  Voetbal­club brandt af: dorpsgeno­ten komen in actie met spaarpot­jes en borrel­boxen

 2. Samenvatting | FC Twente - RKC Waalwijk
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | RKC klimt naar elfde plek na verrassen­de zege bij FC Twente

  27 november