Bisdom Den Bosch komt met app
Volledig scherm
Bisdom Den Bosch komt met app © Bisdom Den Bosch

Parochianen van bisdom Den Bosch houden contact via app

DEN BOSCH - Parochianen kunnen toch met elkaar in contact blijven met MijnRKK-app. Door de coronacrisis mogen zij niet bij elkaar komen voor liturgie, catechese of andere activiteiten. De app wordt door het bisdom van Den Bosch verstrekt.

Bisdom Den Bosch komt met app
Volledig scherm
Bisdom Den Bosch komt met app © Bisdom Den Bosch

Met de app kunnen parochianen in besloten kring berichten, hulpvragen, lezingen of overwegingen met elkaar delen. Dat kan onderling, maar ook van de parochie naar de parochianen. 

,,Parochianen zijn gewend aan fysieke ontmoetingen. Nu dit wegvalt kan via deze app extra worden omgekeken naar mensen die hulp nodig hebben”, aldus Freek van Genugten, secretaris van de bisschop. De app kan ook helpen bij eenzaamheid. ,,Pastores kunnen parochianen op deze digitale wijze ook extra nabij zijn om te bemoedigen door middel van filmpjes en bezinningsteksten.”

Ook app voor bestuurders

De coronacrisis heeft de vernieuwing van automatisering binnen de Nederlandse Rooms-Katholieke kerk versnelt. Het stond al op het programma. Behalve de MijnRKK-app krijgt het bisdom van Den Bosch ook de Socie-app. Deze is bestemd voor bestuurders van parochies om informatie met elkaar te kunnen uitwisselen. 

Bisschop Mgr. De Korte heeft besloten dat de kosten van de app dit jaar en volgend jaar voor rekening zijn van het bisdom van Den Bosch.

  1. Brabants nieuws van zaterdag | Demonstraties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - Duizenden nertsen vergast in de Peel
    PREMIUM

    Brabants nieuws van zaterdag | Demonstra­ties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - Duizenden nertsen vergast in de Peel

    Black Lives Matter: In Tilburg en Eindhoven waren vanmiddag demonstraties tegen racisme. Bij een nertsenbedrijf in Deurne is vanochtend een begin gemaakt met het ruimen van dieren nadat er corona was vastgesteld en we maakten een reconstructie van hoe het verwoestende coronavirus de afgelopen 100 dagen toesloeg in Brabant. Dit en meer nieuws lees je terug in het nieuwsoverzicht van zaterdag.