Volledig scherm
De Roovert, de oude zandweg tussen Hilvarenbeek en Poppel. © Google Streetview

Partij voor de Dieren: 'Bescherm de Brabantse zandpaden'

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren heeft een motie ingediend bij de provincie Noord-Brabant om karakteristieke, historische zandpaden in Brabant beter te beschermen.

,,De zandpaden zijn niet alleen belangrijk vanuit historisch oogpunt, ze zijn ook tekenend voor het landschap waar ze doorheen lopen. Naarmate er minder paden over zijn, wordt ook het belang van de bescherming ervan groter", vertelt fractievoorzitter Marco van der Wel. Hij wil dat de provincie de zandpaden in kaart brengt en opneemt in de Cultuurhistorische Waardenkaart.

Zijn oproep volgt nadat de rechter besloot om enkele zandpaden in Rijsbergen te verharden. In februari deed Van de Wel de provincie al hetzelfde verzoek, toen in de vorm van vragen en naar aanleiding van de verharding van paden in de Roovert bij Hilvarenbeek. Ondanks verzet lijkt die verharding toch door te gaan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.