Volledig scherm
© PR Flevolandschap/ Ruben Smit

Partij voor de Dieren Brabant komt op voor 'probleembever'

DEN BOSCH - De Provinciale Statenfractie van Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de verhuizing van bevers in de provincie Noord-Brabant. Recent gaf de provincie ontheffing aan de Faunabeheereenheid om de zogeheten 'probleembevers' te vangen.

Doel van de ontheffing is om bevers te vangen, vervoeren en opnieuw uit te zetten. De dieren moeten worden verhuist, 'ter bescherming van de openbare veiligheid moeten worden weggevangen'. De ontheffing van de provincie kwam nadat er zorgen waren over mogelijke schade door ondergraving van dijklichamen en drijvende burchten.

Maar de partij vindt dat er nog helemaal niets duidelijk is over die schade. Ook wil de partij weten waar de bevers worden uitgezet, of ze hier kunnen kunnen overleven en of de beesten in hun nieuwe habitat geen schade aanrichten. Want, vraagt de partij zich af, 'heeft de verplaatsing dan wel zin gehad?'

De partij heeft de vragen voorgelegd aan de Gedeputeerde Staten van de provincie. Ook vraagt de partij zich af of alle bevers in Brabant nu probleembevers zijn sinds de ontheffing.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.