Volledig scherm
De provincievlag van Noord-Brabant.

Partij voor de Dieren wil duidelijkheid over overtredingen van mestbedrijven in Brabant

DEN BOSCH/NISTELRODE – De Partij voor de Dieren in Brabant wil weten hoe vaak een bedrijf zich niet aan de voorwaarden van een vergunning hoeft te houden voordat deze wordt ingetrokken. Dat vraagt de partij naar aanleiding van de waarschuwing die mestvergister BioSpares in Nistelrode van de provincie heeft gehad.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het bedrijf de omgevingsvergunning kwijtraakt als het niet snel gaat werken conform de veiligheid- en milieuwetregelgeving. Gedeputeerde Staten stelde in een brief dat de biovergistingsinstallatie meerdere overtredingen heeft gemaakt. "Wij merken u aan als een notoire overtreder. Het is absoluut onaanvaardbaar dat uw onderneming op deze weg voortgaat", aldus GS in de brief.

Partij voor de Dieren wil nu weten welke overtredingen het bedrijf precies heeft begaan en of er een maximum is voor het aantal overtredingen dat een bedrijf mag maken. Ook vraagt de partij of er naast BioSpares nog andere mestvergisters of –verwerkers zijn die onder verscherpte controle van de provincie staan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.