Volledig scherm
Marco van der Wel (in het wit) en partijgenoten ondersteunden de actie in Moergestel van Konijn in Nood onder aanvoering van Peter Janssen (links). © Tom Tacken

Partij voor de Dieren wil 'konijn uit het nauw' in Brabant

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren wil een eind aan de konijnenhouderij in Brabant. De tweekoppige Statenfractie komt daartoe vrijdag met de motie 'Konijn uit het nauw'.

Brabant telde volgens de partij vorig jaar 24 bedrijven die 159.976 konijnen voor vleesconsumptie in 'kleine, kale kooien van draadgaas' hielden. 'Erbarmelijke omstandigheden', volgens fractievoorzitter Marco van der Wel. 

Hij roept daarom Gedeputeerde Staten op uitbreiding en nieuwvestiging van fokkerijen te verbieden en konijnenhouders bij bedrijfsbeëindiging te begeleiden. In Europees verband wordt overigens al werk gemaakt van welzijnsregels voor vleeskonijnen. 

De Partij voor de Dieren was zaterdag in Moergestel aanwezig bij een demonstratie van actiegroep Konijn in Nood. Van der Wel zei zich wel te distantiëren van acties waarbij de wet wordt overtreden. Konijn in Nood, onder aanvoering van Vegan Streaker Peter Janssen, drong eind vorig jaar 's nachts heimelijk een Moergestelse konijnenhouderij binnen om opnames te maken die moesten bewijzen dat konijnen er in de hokken creperen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement