Volledig scherm
© ANP

Patstelling tussen Jumbo en de bonden

VEGHEL - De stakingen bij de vijf distributiecentra van Jumbo gaan ook na de Paasdagen onverminderd verder. Vakbonden FNV en CNV laten weten te wachten op een openingszet van de Jumbo-directie. 

,,We horen wel wanneer ze in gesprek willen over al onze eisen die we gesteld hebben", laat FNV-bestuurder Debbie van Leiden weten. Aan de andere kant wordt er net zo goed gewacht. ,,Wij gaan pas in gesprek met de bonden als de eenzijdig opgelegde eisen van tafel gaan", stelt Claire Trügg namens het Veghelse bedrijf.

In goed Nederlands heet dat een patstelling? ,,Dat zijn uw woorden", reageert Trügg. Welk woord er volgens haar bij de situatie past, laat ze even in het midden. "Maar de deur van de Jumbo staat open. Al is het wel lastig de vakbonden met deze opstelling als serieuze gesprekspartner te blijven zien", voegt ze daar ietwat venijnig aan toe. 

Lege schappen
Eigenlijk zijn de vakbonden en de Jumbo het maar over één ding eens: de lege schappen in de supermarkten pal voor en tijdens Pasen zijn in de meeste delen van het land uitgebleven

Van de ruim 3.000 medewerkers in de distributiecentra van Jumbo hebben er nu volgens de FNV 400 het werk neergelegd. Zij staken sinds vorige week dinsdag voor meer vaste banen, lagere werkdruk en een salarisverhoging van 2,5 procent. 

 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.