Zo vol zal de zonsverduistering van donderdag niet zijn.
Volledig scherm
Zo vol zal de zonsverduistering van donderdag niet zijn. © anp

Perfect weer om de gedeeltelijke zonsverduistering te bekijken

Donderdagmiddag is er in Brabant en in de rest van Nederland een gedeeltelijke zonsverduistering. Het is perfect weer om deze te kunnen zien. Voor het eerst sinds 2015 is er weer een gedeeltelijke zonsverduistering. Tussen 11:19 en 13:31 uur vindt deze plaats. Op het hoogtepunt wordt de zon voor 17 procent door de maan wordt bedekt. Drie vragen over de zonsverduistering. 

 1. Nieuwsoverzicht | Terreurverdachten opgepakt - Buurthuis en bieb zitten met handen in het haar over coronacheck
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Terreurver­dach­ten opgepakt - Buurthuis en bieb zitten met handen in het haar over corona­check

  De anti-terreureenheid van de politie heeft donderdag heel vroeg in de ochtend negen mannen opgepakt in Eindhoven. De verdachten zouden zich bezighouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met stuk voor stuk een Nederlands paspoort. En vooral bij gemeenschapshuizen en sportclubs roepen de nieuwe coronaregels veel vragen op. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Burgemeesters slaan alarm over drugsindustrie: ‘Aanpak georganiseerde misdaad faalt’
  PREMIUM

  Burgemees­ters slaan alarm over drugsindu­strie: ‘Aanpak georgani­seer­de misdaad faalt’

  TILBURG - Een groep burgemeesters slaat alarm over de ‘falende aanpak’ van de georganiseerde misdaad in Nederland. In een gezamenlijk manifest pleiten de burgemeesters, onder wie Theo Weterings (Tilburg) en Paul Depla (Breda), onder meer voor het legaliseren van softdrugs en extra geld voor politie en justitie, waardoor drugscriminelen steviger en efficiënter kunnen worden aangepakt.