Volledig scherm
De nieuwe en scheidend voorzitter van de BZW, Peter Struik (links) en Peter Swinkels. © John Schouten/PVE

Peter Struik (BZW): Ongevraagd advies aan Den Haag

EINDHOVEN - Brabant en Zeeland gaan de regering in Den Haag voorzien van ongevraagd advies. Dat zei Peter Struik dinsdagavond in het Van de Valk in Eindhoven bij zijn aantreden als voorzitter van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW).

„Wij zijn de sterkste industriële regio en zullen onze verzamelde kennis aan Den Haag beschikbaar stellen”, aldus Struik. De BZW gaat ‘doe-tafels’ in het leven roepen, waar oplossingen voor per vraagstuk worden bedacht. „We hebben in Brabant en Zeeland mensen en bedrijven met heel veel kennis op allerlei terreinen. Op die kennis gaan we een beroep doen.” Struik gaat de concrete voorstellen over belangrijke economische en maatschappelijke kwesties verzamelen, bundelen en richting Den Haag sturen.
Struik volgt Peter Swinkels op, die na negen jaar stopt als voorzitter van de BZW. Dit gebeurde tijdens de allereerste BZW Lenteprikkel. Het is de bedoeling dat de werkgeversorganisatie voortaan op elke derde dinsdag in maart een bijeenkomst houdt waarin de kopstukken uit het Brabants-Zeeuwse bedrijfsleven, overheid en onderwijs terugkijken, maar ook vooruit naar de derde dinsdag in september als de regering de begroting voor het jaar erop presenteert. „Het mag duidelijk zijn dat we hier niet tevreden zijn over de keuzes die in Den Haag worden gemaakt”, aldus Struik.
Peter Swinkels kreeg bij zijn afscheid de Commissarispenning van commissaris van de koning Wim van de Donk. Dit persoonlijk blijk van waardering reikt de commissaris van de koning uit aan Brabanders die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement