Volledig scherm
Eduard Pannenborg © Irene Wouters/fotomeulenhof

Philips-bestuurder Eduard Pannenborg (94) overleden

GELDROP - Voormalig Philips-bestuurder dr.ir. Eduard Pannenborg is vrijdagmiddag op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Geldrop overleden.

Pannenborg heeft een lange carrière bij Philips achter de rug die hem uiteindelijk in de raad van bestuur van het concern brengt. In 1984 gaat hij met pensioen. Tot 1990 is hij president-commissaris van de werkmaatschappij van Philips in Nederland.

Pannenborg wordt in 1922 geboren in Den Haag als vierde en jongste kind. Twee jaar na zijn huwelijk in 1945 met Louise Stutterheim studeert hij af als natuurkundig ingenieur in Delft. Vanaf 1948 is de fysicus in dienst bij Philips in Eindhoven en werkzaam op het natuurkundig laboratorium. Vier jaar later promoveert hij cum laude in de technische wetenschappen. Tijdens zijn promotie werkt hij op het Centraal Ontwikkelings Bureau, de stafafdeling van Philips' techniekleider ir. Theo Tromp.

Pannenborg is een rationele, toegepaste wetenschapper. Een aanhanger van het ideaal dat de wereld maakbaar is. Hij laat een dochter en twee zonen achter. Zijn echtgenote is in 2004 op 84-jarige leeftijd overleden.

Eduard Pannenborg wordt in besloten kring gecremeerd. Zaterdag 19 november vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in het Academisch Genootschap aan de Parklaan in Eindhoven.