Volledig scherm
PREMIUM
Omstreeks 1545 schildert Titiaan in een kerk De Afdaling van de Heilige Geest, die als een witte duif verschijnt boven de mensen die door God weer in genade zijn aangenomen. © Titiaan- Pentecost

Pinksteren? Vrij, Bruno Mars, het strand en iets met de Heilige Geest...

ETTEN-LEUR - Pinksteren? Bruno Mars op Pinkpop. Lekker naar het strand. Mooi weer voorspeld. Wordt er nog gevoetbald? De moslims vasten. Maar hoe zat het ook alweer met dat Pinksteren? 

Traditie

Quote

Jezus is niet dood... Hij heeft wél de geest gegeven...

'Visje'

Veel mensen denken bij Pinksteren meteen aan een vrije dag en niet meer zozeer aan een christelijke of joodse traditie. Nog maar een derde van de Nederlandse volwassenen weet nog waar het met Pinksteren ongeveer om draait. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
  PREMIUM

  Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

  BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.
 1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

  Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.