Tekening van pleegkind Tara uit het boek 'Opgroeien in twee families'. Zij laat zien hoe de ideale situatie is: je thuis voelen bij mama én thuis zijn bij het pleeggezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Tekening van pleegkind Tara uit het boek 'Opgroeien in twee families'. Zij laat zien hoe de ideale situatie is: je thuis voelen bij mama én thuis zijn bij het pleeggezin. © Uit het boek ‘Opgroeien in twee families’

Pleegkinderen vaak gruwelijk knel in strijd tussen ouders en pleegouders

Pleegouders, ze zijn hard nodig als een kind niet bij papa en mama kan opgroeien. Alleen jammer dat het in een pleeggezin ook niet altijd lukt. ‘Vooral omdat ouders en pleegouders strijden om het kind en niet samenwerken’, zegt pedagoog Gé Haans uit Udenhout. 

  1. Cyberspecialisten bij politie haken te snel af, opleiding duurt te lang en organisatie is nog te star
    PREMIUM

    Cyberspeci­a­lis­ten bij politie haken te snel af, opleiding duurt te lang en organisa­tie is nog te star

    DEN BOSCH - Cybercriminaliteit groeit als kool, maar de politie heeft moeite met het aantrekken van specialisten voor de cybercrimeteams. Inmiddels zijn niet meer alle werkplekken bezet. De politieopleiding voor zijinstromers uit het bedrijfsleven duurt te lang en de politieorganisatie is nog te star. Dat zegt recherchechef van politie Oost-Brabant Toine van Loenhout.