Tekening van pleegkind Tara uit het boek 'Opgroeien in twee families'. Zij laat zien hoe de ideale situatie is: je thuis voelen bij mama én thuis zijn bij het pleeggezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Tekening van pleegkind Tara uit het boek 'Opgroeien in twee families'. Zij laat zien hoe de ideale situatie is: je thuis voelen bij mama én thuis zijn bij het pleeggezin. © Uit het boek ‘Opgroeien in twee families’

Pleegkinderen vaak gruwelijk knel in strijd tussen ouders en pleegouders

Pleegouders, ze zijn hard nodig als een kind niet bij papa en mama kan opgroeien. Alleen jammer dat het in een pleeggezin ook niet altijd lukt. ‘Vooral omdat ouders en pleegouders strijden om het kind en niet samenwerken’, zegt pedagoog Gé Haans uit Udenhout. 

  1. Nieuwsoverzicht | Laurie hoorde het pistoolschot dat haar vriend doodde - horrorrit in trein voor vrouw
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Laurie hoorde het pistool­schot dat haar vriend doodde - horrorrit in trein voor vrouw

    Een ware bonnenregen in een straat in Den Bosch. In korte tijd werd daar voor een half miljoen aan bekeuringen uitgedeeld. Verder gooit Essent de tarieven omhoog en vond er een zwaar ongeluk plaats in Veldhoven. In Sint Willebrord werd de gevel van een huis kapotgereden. Laurie schrijft over het verlies van haar doodgeschoten vriend. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.