Volledig scherm
Een hennepkwekerij. Foto ter illustratie. © Politie

Podcast | Gesprek met boer Kees, die twee keer een hennepkwekerij in zijn huurhuis aantrof

Luister hierEén op de vijf boeren in Brabant is ooit benaderd door drugscriminelen, zo onderzocht de Brabantse Onderzoeksredactie voor deze krant. Vrezen zij hiervoor? Niet echt, zo blijkt. Ze hebben meer angst voor de overheid dan voor onderwereld. Hoe dat zit, blijkt uit het verhaal van boer Kees* uit West-Brabant.

Kees haalde - zonder er erg in te hebben - een huurder binnen die een hennepkwekerij opzette. Na de ontdekking daarvan, werd hij allesbehalve behulpzaam behandeld door de politie. Toen hij bij een tweede huurder opnieuw nattigheid voelde, klopte hij aan bij alle instanties. Maar op hulp hoefde hij niet te rekenen. 

Verslaggevers René van der Lee en Mariëtte den Engelse spraken veel boeren als Kees en vertellen over hun ervaringen. Hoe kan het dat ze worden geacht de ogen en oren van de samenleving te zijn, maar er tegelijkertijd compleet alleen voor staan? Beluister de podcast hieronder, of volg ons op AppleGoogle of Spotify.

* Kees is een pseudoniem. Zijn echte naam is bekend bij de redactie. 

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.