In 2007 hield de politie een grote drugscontrole op het Midden-Brabant College in Tilburg. Daarbij werden ook leerlingen gefouilleerd.
Volledig scherm
In 2007 hield de politie een grote drugscontrole op het Midden-Brabant College in Tilburg. Daarbij werden ook leerlingen gefouilleerd. © Marie-Therese Kierkels / pve

Podcast | ‘In een pauze van 20 minuten kan een scholier makkelijk aan coke komen’

Jongeren nemen drugs zoals hun ouders vroeger een biertje namen. Het is makkelijk te krijgen en een stuk goedkoper dan alcohol in de horeca. De ouders weten er vaak niet van. En als ze het al weten, kunnen ze niet goed helpen. In deze podcast over drugscriminaliteit in Brabant hoor je over het onderzoek naar drugsgebruik onder tieners. 

  1. Nieuwsoverzicht | Ruim 400 bezoekers festival besmet met corona - Daders plofkraak ontsnappen na achtervolging
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Ruim 400 bezoekers festival besmet met corona - Daders plofkraak ontsnappen na achtervol­ging

    Tot nu toe hebben zeker 424 jongeren met coronaklachten laten weten dat ze twee weken terug op festival Ploegendienst in Breda zijn geweest. Het aantal besmettingen onder jongeren is de afgelopen tijd explosief gestegen. Op de grens bij Essen is vannacht een plofkraak gepleegd, waarna de daders ontsnapten tijdens een achtervolging richting Roosendaal. Ze hebben waarschijnlijk geld meegenomen. En in Tilburg is begonnen met de opbouw van een verkleinde versie van de grootste kermis van de Benelux. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 14 juli.