Agenten op het 18 Septemberplein werden bekogeld met onder meer stenen en messen.
Volledig scherm
Agenten op het 18 Septemberplein werden bekogeld met onder meer stenen en messen.

Politiebond vreest nog ‘dagen of weken’ van onrust

De rellen die zondag losbraken in Eindhoven, Amsterdam en later op de avond in zeker tien gemeenten in Nederland zijn de ergste die Nederland in veertig jaar heeft gezien. Dat zegt de Tilburgse hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond Koen Simmers. Hij vreest nog dagen of weken van dergelijke onrust. 

 1. Nieuwsoverzicht | Avondklok blijft voorlopig van kracht - Politie vindt stoffelijk overschot in zoektocht naar vermiste Ichelle
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Avondklok blijft voorlopig van kracht - Politie vindt stoffelijk overschot in zoektocht naar vermiste Ichelle

  De avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat heeft de rechtbank Den Haag vandaag besloten in een door Stichting Viruswaarheid aangespannen rechtszaak. De Nederlandse Staat heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis over de avondklok. Via een zogenoemd ‘turbo spoedappèl’ moet dit ervoor zorgen dat de avondklok vanavond toch nog van kracht is. Verder is bij een tijdelijke daklozenopvang in Tilburg vandaag een dode gevonden en denkt Eindhoven maximaal 1,75 miljoen euro nodig te hebben voor de landelijke viering van Koningsdag. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Stank-app valt niet lekker bij boeren: ‘Die voorzitter doet er alles aan de veestapel te halveren’

  Stank-app valt niet lekker bij boeren: ‘Die voorzitter doet er alles aan de veestapel te halveren’

  SINT HUBERT - De stank-app die het Brabants Burgerplatform heeft geïntroduceerd is niet lekker gevallen bij veel boeren in het Land van Cuijk. ,,Geert Verstegen, de voorzitter van het platform, doet er alles aan om de veestapel te halveren", zegt Hans Vermeulen, van boerenorganisatie ZLTO Land van Cuijk. Hij vindt het niet terecht dat agrariërs in een kwaad daglicht worden gesteld.
 1. Niet vaccineren en wel naar het Vondelpark? 'Jongeren zijn juist de grootste verspreiders'
  Play

  Niet vaccineren en wel naar het Vondelpark? 'Jongeren zijn juist de grootste versprei­ders'

 2. Ouwehand (PvdD) wil softdrugs legaliseren: 'Problemen groter als je het illegaal houdt'
  Play

  Ouwehand (PvdD) wil softdrugs legalise­ren: 'Problemen groter als je het illegaal houdt'