Volledig scherm
© ANP

Politiebonden: volgend weekend 'heftigste politieacties ooit, alleen spoedklussen opgepakt'

ETTEN-LEUR - Politiebonden kondigen 'de heftigste cao-acties ooit' aan. Van vrijdagavond 14 september tot en met zondag 16 september worden alleen spoedklussen opgepakt

Volgens de drie gezamenlijke politiebonden zal de oproep #geenspoedgeenpolitie grote gevolgen hebben voor het land. Gesloten politiebureaus, geen ondersteuning bij voetbalwedstrijden en andere grote evenementen, geen toezicht in uitgaansgebieden.

Wel 112

Tijdens het actieweekend wordt alleen het hoogste noodzakelijke politiewerk opgepakt. 112 blijft bereikbaar en politie blijft optreden in ernstige gevallen als geweld, heterdaad, berovingen en levensbedreigende situaties. 

Maar voor overlast, een aanrijding of een burenruzie hoeft niemand te bellen. Waar de grens ligt, wordt bepaald door actievoerende politiemensen. Die liggen al langer met de politietop en het ministerie in de clinch over zaken als werkdruk, arbeidstijden en de organisatie. 

Volledig scherm
© Foto: Ramon Mangold
  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.