Laatste etappe Vuelta 2019 Fuenlabrada. In 2020 start de Vuelta in Utrecht, Den Bosch en Breda.
Volledig scherm
Laatste etappe Vuelta 2019 Fuenlabrada. In 2020 start de Vuelta in Utrecht, Den Bosch en Breda. © Annemiek Steenbekkers/BD

Politiek Brabant baalt van naam La Vuelta Holanda: ‘Gebruik Nederland!’

DEN BOSCH - La Vuelta Holanda, zo heet het evenement rond de start van het grootse wielerevenement dat volgend jaar door Brabant raast. De naam is echter een doorn in het oog van de Brabantse politiek, die vrijdag heeft besloten om bij toekomstige evenementen geen Holland maar Nederland te gebruiken. 

 1. Nieuwsoverzicht | Brabander wint Het Geluid van Qmusic - 1000 agenten op de been bij mega-politieactie
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Brabander wint Het Geluid van Qmusic - 1000 agenten op de been bij me­ga-politieac­tie

  Meer dan 48.000 euro won hij, doordat hij wist hoe het klinkt als een ruitenwisser op een armpje wordt geklikt. De 24-jarige Oisterwijker Jos won vandaag het Geluid van radiozender Qmusic. Verder was het de dag waarop een Bossche oud-Satudarah-kopman één van de achttien arrestanten was in een mega-politie-inval, in meerdere landen. En Willem II speelt voor het eerst in vijftien jaar weer in Europa.
 2. Nieuwsoverzicht | Martelkamer lag vol met snoeischaren, scalpels en vingerklemmen - Parkeerboete te omzeilen met app
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Martelka­mer lag vol met snoeischa­ren, scalpels en vingerklem­men - Parkeerboe­te te omzeilen met app

  Met de invoering van scanauto's is het aantal boetes dat wordt uitgeschreven flink toegenomen. De start-up Parkeerwekker dreigt voor gemeenten roet in het eten te gooien. Het bedrijf ontwikkelt namelijk een systeem dat je waarschuwt als een scanauto jouw auto scant. Ook belandden tienduizenden sperziebonen donderdagmorgen op de weg en zit Rijkswaterstaat met een rekening van een paar duizend euro voor de opruimkosten. Dat en meer in dit nieuwsoverzicht van donderdag 17 september.